Grijs is niet saai!

“WAAROM GRIJS? WAAROM NIET EEN KLEUR?”


Een vraag die mij meerdere malen gesteld wordt. Voor mij is grijsdenken de overtreffende trap van zwart-wit denken. Met zwart en wit maak je grijs. Vandaar de kleur grijs. Ik weet dat grijs een saai imago heeft, maar dat ga ik veranderen!

Grijsdenken is dus niet het tegenovergestelde van zwart-wit denken. Met zwart-wit denken leer je een mening vormen. Hier geloof je in en daar sta je voor. Een beetje stelligheid over jouw mening is nooit verkeerd! Met grijsdenken ga je een stap verder. Je hebt je eigen mening, maar realiseert je dat dit niet de algehele waarheid is. Er bestaan meerdere perspectieven, meerdere waarheden en meerdere meningen. En zo meng je dus zwart met wit.


“GRIJS DOET VAAK DENKEN AAN SOMBER, SUF, SAAI”


Door bewust open minded mensen en situaties te benaderen, geef je grijs een kans. Met één kleur vind ik ook dat ik  voor één kant zou kiezen en met grijs doe ik dat niet. Het is een mengsel van een fenomeen waarmee stelligheid wordt uitgedrukt, zwart-wit denken.

Daarom dus grijs! Maar waarom is grijs niet saai? Grijs doet vaak denken aan somber, suf, saai. Maar grijsdenken is juist het tegenovergestelde. Je stelt je open voor nieuwe perspectieven, luistert naar meningen die je nog niet kende en bevraagt mensen met wie je het misschien niet eens zou zijn. Niets saais aan!

Wil je meer weten over hoe je grijsdenkt? Neem gerust contact met mij op!