Grijsdenken?

Bewust open minded mensen en situaties benaderen

Een concept ontstaan vanuit frustratie. Ik had genoeg van al die stelligheid, het onbegrip, de zwart-witte discussies, waar iedereen praat en niemand luistert. Begrijpen we elkaar nu echt niet? Of doen we minder ons best om elkaar te begrijpen? Ik denk het laatste. Maar door bewust open minded mensen en situaties te benaderen, door grijs te denken, kom je dichter tot elkaar.

Voor mij is grijsdenken hét uitgangspunt om nieuwe dingen te begrijpen, te ervaren en eigen te maken. Het beschikt over twee basisprincipes. Nieuwsgierig zijn en perspectieven zichtbaar maken. Nieuwsgierigheid zit in actief luisteren en het stellen van duidelijke vragen en daarop doorvragen. Perspectieven worden zichtbaar door je eigen perspectief te heroverwegen en andere perspectieven te bevragen zonder te oordelen.

Grijsdenken biedt mogelijkheden en uitkomsten binnen teams, maar zorgt ook persoonlijke inzichten en openbaringen. Daarom heeft Think GreyT diverse diensten voor de verschillende doelgroepen, GreyTeam, GreyThinker en GreyTeaching.


Benieuwd naar wat ik voor jou of voor jouw groep of team kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

*Prijzen zijn exclusief BTW